Mojaloop wint ISO 20022 hackathon gehost door BIS - Zijn Ripple en XRP erbij betrokken?

25 Oct 2022

Mojaloop wint ISO 20022 hackathon gehost door BIS - Zijn Ripple en XRP erbij betrokken?

 

  • Mojaloop is een van de 3 winnaars van BIS's ISO 20022 en API Hackathon voor zijn op Interledger gebaseerde oplossing om de 'last mile' voor grensoverschrijdende betalingen te overbruggen.
  • Technische details en de branding roept de vraag op of Ripple en XRP hierbij betrokken kunnen zijn.

De Bank for International Settlements (BIS), die bekend staat als de centrale bank van centrale banken en een grote denktank is voor internationaal monetair beleid, hield onlangs een hackathon die zich richtte op het potentieel van de nieuwe ISO 20022-betalingsstandaard en API's om grensoverschrijdende betalingen te verbeteren. Gisteren zijn de drie winnaars bekend gemaakt. Het zijn Atomic Wire, Mojaloop en The Isonauts (Virtusa & AWS).

Zoals in het officiële persbericht staat, presenteerden de winnaars "oplossingen voor het synchroniseren van deviezenbetalingen, waarmee de" laatste mijl "van grensoverschrijdende betalingen en het oplossen van problemen met gegevenscorrectie en validatie. " Alle drie de winnende oplossingen zullen worden gepresenteerd aan een wereldwijd publiek op de BIS Innovation Summit 2021, "inclusief belangrijke spelers in de betalingssector en centrale bankiers."

De winnaars werden geselecteerd door een panel van experts van de Bank of England , Comité voor betalingen en marktinfrastructuren, DBS Bank (Singapore), Europese Centrale Bank, Federal Reserve System, Innovate Finance (VK), New Payments Platform (Australië), Payments Canada, SWIFT en Swish (Zweden). Mojaloop won:

[…] voor zijn oplossing voor het overbruggen van de 'last mile', waarbij grensoverschrijdende betalingen worden aangeboden aan gebruikers in opkomende markteconomieën die afhankelijk zijn van mobiele geldoverboekingssystemen.

 

Interledger Mojaloop BIS ISO20022 Hackathon-inzending https://t.co/tCvB03KrdA

- ????XRP (@BankXRP) 24 maart 2021

 

Zijn Ripple en XRP betrokken?

Als onderdeel van de voorgestelde oplossing vertrouwt Mojaloop op het Interledger Protocol (ILP), dat is ontwikkeld door Stefan Thomas, voormalig CTO van Ripple en huidig ​​CEO van Coil. De missie van de Mojaloop Foundation is het bevorderen van financiële inclusie, en Coil is een van de eerste ondersteunende leden, samen met de Bill & Melinda Gates Foundation, Google, ModusBox, Omidyar Network en The Rockefeller Foundation.

Terwijl de ILP is niet gebonden aan een enkel bedrijf, blockchain of valuta, het is nauw verwant aan Ripple en XRP en biedt een interface naar het XRP-grootboek. Bovendien heeft Mojaloop een nauwe relatie met Ripple Labs, aangezien het bedrijf afgelopen september tot de raad van bestuur van de stichting is toegetreden.

In zijn rol wordt van Ripple Labs verwacht dat hij zal helpen 'de strategische visie, het bestuur en de technische begeleiding te bieden'. om de gezondheid en groei op lange termijn van de Mojaloop open source software en ontwikkelgemeenschap te verzekeren ”, aldus het toenmalige persbericht. Bovendien is Ripple sinds de oprichting in 2017 betrokken bij de stichting, "het verstrekken van technische begeleiding en technische ondersteuning".

Ook opvallend is de woordkeuze van Mojaloop, die zijn oplossing de "laatste mijl" voor kruisbestuiving noemt. grensbetalingen. Deze term is in het verleden maar al te vaak door Ripple gebruikt. Ripple heeft onder andere halverwege 2020 zijn 'Last Mile Playbook' uitgebracht, waarin wordt beschreven hoe Ripple-partners een brede acceptatie kunnen bereiken in 14 belangrijke regio's door het gebruik van XRP.