Japanse waakhond bedient Binance met een waarschuwing, dagen na het verwelkomen van Coinbase

26 Jun 2021

Japanse waakhond bedient Binance met een waarschuwing, dagen na het verwelkomen van Coinbase

  • Twee van de grootste crypto-uitwisselingen zijn betrapt tijdens de recente handhaving van de regelgeving in Japan.
  • In de afgelopen week heeft Binance een waarschuwing gekregen, terwijl Coinbase goedkeuring gekregen om met operaties te beginnen.

De financiële waakhond van Japan, de Financial Services Agency (FSA), is een van de weinige instanties die onlangs duidelijke regels heeft ingevoerd rond cryptocurrencies. Om te beginnen heeft het crypto-uitwisselingen die in de regio actief zijn opgeroepen om zich bij het te registreren. Eerder deze week werd gemeld dat Coinbase toestemming had gekregen om zijn diensten in het land aan te bieden na een succesvolle registratie bij het bureau. Bij het ingaan van het weekend haalt de waakhond opnieuw de krantenkoppen na een waarschuwing aan Binance. Volgens de waakhond is Binance actief in de regio zonder zich bij het bureau te hebben geregistreerd.

Nasdaq-genoteerde Coinbase heeft stilletjes stappen ondernomen om zijn bereik uit te breiden en te vergroten. De afgelopen maanden heeft het met de FSA samengewerkt om Japan binnen te komen. Nu het verzoek is goedgekeurd, is de uitwisseling nu ingesteld om vijf cryptocurrencies aan te bieden: BTC, LTC, ETH, BCH en XLM. Andere cryptocurrencies zullen later worden toegevoegd.

De regio wordt een belangrijke markt voor Coinbase, waarbij Japan een cryptovriendelijke en lucratieve klantenkring biedt. Dit is cruciaal nu Coinbase-aandelen het de afgelopen maanden moeilijk hebben gehad. Dit is gedeeltelijk veroorzaakt door een daling van de Bitcoin-prijzen en een daling van het handelsvolume naarmate de vraag naar Bitcoin daalt.

Waarschuwing door Binance

Terwijl Coinbase lijkt uit te breiden in Japan, Binance is onder vuur komen te liggen. Volgens rapporten heeft de FSA Binance een formele waarschuwing gegeven. De waakhond merkte op dat Binance niet is geregistreerd en daarom illegaal in het land opereert. Binance is het nieuwste platform dat een dergelijke waarschuwing krijgt nadat het handelsplatform voor cryptoderivaten Bybit in mei werd gewaarschuwd.

Zoals CNF meldde, wordt Binance geconfronteerd met andere regelgevingsproblemen in het VK en India. TSB Bank in het VK heeft crypto-aankopen voor 5 miljoen klanten verboden, daarbij verwijzend naar bezorgdheid over fraudeurs die de uitwisseling gebruiken. TSB Bank merkte op dat er in een maand 849 meldingen waren over fraude op Binance.

Lees meer: ​​Britse bank verbiedt crypto-aankopen voor 5 miljoen klanten, uit bezorgdheid over fraude met Binance en Kraken

Eerder in de maand werd ook gezegd dat Binance's WazirX werd onderzocht wegens het witwassen van geld in India. WazirX ontkende later enige betrokkenheid bij de beschuldigde 'cryptokoning', Makarand P Adivirkar, die WazirX zou gebruiken om geld wit te wassen. In een verklaring staat:

We willen herhalen dat WazirX de wereldwijde best practices op het gebied van KYC en anti-witwaspraktijken (AML) volgt en een robuust transactiebewakingssysteem heeft. We voeren een strikte KYC-verificatie uit van elke gebruiker om hun identiteit te verifiëren, evenals een secundaire KYC-verificatie via gekoppelde bankrekeningen van gebruikers voordat we een klant toestaan ​​transacties uit te voeren op WazirX,