El Salvador zal $ 30 in Bitcoin naar burgers laten vallen terwijl het zich voorbereidt op volledige implementatie in september

25 Jun 2021

El Salvador zal $ 30 in Bitcoin naar burgers laten vallen terwijl het zich voorbereidt op volledige implementatie in september

  • El Salvador heeft een airdrop aangekondigd voor burgers die de Chivo-portemonnee downloaden.
  • Ongeveer $ 195 miljoen aan Bitcoin zou in het hele land worden gedropt, waarbij het gebruikersbestand met 2,5 procent zou toenemen.

El Salvador werd onlangs het eerste land dat Bitcoin als wettig betaalmiddel verklaarde nadat de president van het land, Nayib Bukele, verschillende beweringen had gedaan ter ondersteuning van het digitale activum op Twitter. De president heeft ook onthuld dat El Salvador in september met een volledige Bitcoin-wet zal komen.

Als onderdeel van de inspanningen om zijn status als Bitcoin-vriendelijk land te versterken, kondigde de president aan dat Chivo de officiële portemonnee voor het land zou worden. De nieuwste ontwikkeling van de Bitcoin-implementatie is dat het land $ 30 aan Bitcoin aan elke burger laat vallen om het gebruik van cryptocurrencies te promoten.

President van El Salvador @NayibBukele heeft aangekondigd dat elke geregistreerde burger van hun portemonnee-app $ 30 gratis #Bitcoin zal ontvangen

“De portemonnee-app werkt zelfs overal met een mobiele verbinding, en je hoeft geen mobiel abonnement voor de app te hebben.” pic.twitter.com/6EiTNu4PGU

— Documenteren van Bitcoin ? (@DocumentingBTC) 25 juni 2021

De president zei echter dat Salvadoranen alleen krijg toegang tot het geld na het downloaden en registreren op de app. Terwijl hij een stapsgewijze handleiding aanbood over het gebruik van de app op de nationale televisie, legde Bukele uit dat gebruikers Bitcoin binnen de app kunnen converteren naar de Amerikaanse dollar. Bovendien zal Chivo internetgegevens niet gebruiken om te functioneren.

De portemonnee-app werkt zelfs overal met een mobiele verbinding, en u hoeft geen mobiel abonnement voor de app te hebben.

De app is ontworpen om betalen met QR-codes en zal beschikbaar zijn op Android en iOS. Bovendien zal het compatibel zijn met andere digitale portemonnees op de markt.

Globaal Bitcoin-gebruikersbestand kan met 2,5 procent toenemen na de luchtaanval in El Salvador

Er wordt gezegd dat de Salvadoraanse volwassen bevolking tot 6,5 miljoen bedraagt. Volgens Yahoo Finance Anchor Zack Guzman zou ongeveer $ 195 miljoen aan Bitcoin door het hele land worden gedropt als een ruwe schatting van de bevolking van het land wordt overwogen. In 2019 schatte Statista dat het totale aantal mensen van 15 jaar en ouder in El Salvador 4,72 miljoen bedroeg.

Bukele zei dat Bitcoin veel voordelen biedt, zoals overmakingen die op elk moment van de dag kunnen worden gedaan in combinatie met bemiddeling. Er zijn echter zorgen geuit dat Bitcoin een grote uitdaging zou kunnen vormen, vooral op het gebied van salarisbetaling. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft bezorgdheid geuit over juridische en macro-economische kwesties. Evenzo heeft de wereldbank ook haar ongenoegen geuit over de beslissing om van Bitcoin een officiële valuta te maken. Burgers van El Salvador staan ​​echter onverschillig tegenover Bitcoin als wettig betaalmiddel, omdat volatiliteit een probleem kan zijn, maar ook degenen die het bezitten kan belonen.

Onchain-analist Willy Woo zei dat Bitcoin zal profiteren van de toestroom van Salvadorianen gaan ervan uit dat 4,5 miljoen mensen op dit aanbod ingaan. In dit geval zal het wereldwijde gebruikersbestand naar verwachting met 2,5 procent toenemen.