De hard fork van Ethereum in Berlijn is voorlopig gepland voor 14 april

25 Feb 2021

De hard fork van Ethereum in Berlijn is voorlopig gepland voor 14 april

  • De hard fork van Ethereum in Berlijn staat voorlopig gepland voor 14 april.
  • EIP-1559 krijgt nog steeds behoorlijk wat weerstand van de mijnwerkers van Ethereum; voor aanstaande vrijdag staat een community call gepland.

Verschillende kernontwikkelaars van Ethereum hebben 14 april bevestigd als de voorlopige datum voor de Berlin hard fork. Zoals Afri Schoeden tweette en Tim Beiko bevestigde, wordt verwacht dat Berlijn wordt geactiveerd op blokniveau OxBAD420.

Het is waar ?! https://t.co/hlYuMoKBsv

- Tim Beiko | timbeiko.eth (@TimBeiko) 24 februari 2021

Berlijn is een update die bovenop Ethereum 1.0 is geïmplementeerd, die verbeteringen aan de werking introduceert terwijl de kernontwikkelaars van Ethereum vooruit blijven gaan met de ontwikkeling van de Beacon Chain, Ethereum 2.0's proof of stake blockchain. 5 klanten zijn klaar voor implementatie - Geth, Besu, Nethermind, EthereumJS en OpenEthereum. Zoals de afbeelding hieronder laat zien, hebben de klanten de code samengevoegd die EIP-2565, 2315, 2929, 2718, 2930 bevat. Alleen EthereumJS heeft de laatste twee voorstellen nog niet opgenomen.

Leuke update van de gereedheidschecklist. Kijk naar al die zee van groen. ✅✅✅✅✅

? Code samengevoegd in deelnemende klanten ? pic.twitter.com/iR9fN2rkyx

- James Hancock ? (@JHancock) 19 januari 2021

Wat zal de harde vork van Berlijn naar Ethereum brengen?

De voorgestelde voorstellen zullen ModExp-gaskosten (EIP-2565) definiëren, 3 opcodes introduceren om nieuwe subroutines in Ethereum Virtual te ondersteunen Machine (EIP-2315), verhoog de gaskosten voor staatstoegang in opcodes (EIP-2929), definieer een nieuw transactietype om een ​​nieuw type transacties in de toekomst te ondersteunen (2718) en voeg een transactietype toe met een toegangslijst, een adreslijst en sleutelopslag.

Na de activering van Berlijn wordt verwacht dat EIP-1559 in juli wordt geactiveerd als afzonderlijk, waarbij het vergoedingsmodel van Ethereum wordt gewijzigd. Het EIP heeft hoge verwachtingen gewekt in de Ethereum-gemeenschap, aangezien de congestie van het netwerk ervoor heeft gezorgd dat de vergoedingen omhoogschieten, wat leidde tot ergernis bij veel gebruikers en migratie naar andere blockchains, zoals de Binance Smart Chain.

In de De laatste update over de voortgang van EIP-1559, Tim Beiko legde uit dat het voorstel is bijgewerkt om compatibel te zijn met Berlijn. Er is echter nog steeds behoorlijk wat weerstand van de mijnwerkers van Ethereum tegen het voorstel, omdat ze behoorlijk wat geld zouden verliezen door het verbranden van vergoedingen. Beiko verklaarde:

Mijnwerkers duwen terug tegen EIP-1559 en anderen duwen terug tegen de pushback: veel nieuwe schrijfacties van beide kanten en een gemeenschapsoproep is gepland voor aanstaande vrijdag ⛏