$ 1,5 miljard aan Ethereum-opties lopen af ​​op 25 juni en dit zal de toekomst van Ether bepalen

15 Jun 2021

$ 1,5 miljard aan Ethereum-opties lopen af ​​op 25 juni en dit zal de toekomst van Ether bepalen

  • Op 25 juni vervalt voor $1,5 miljard aan Ethereum-opties, de grootste in 2021 en volgens experts zou dit grotendeels kunnen bepalen wat de toekomst biedt voor de cryptovaluta.
  • De laatste het aflopen van opties in maart had niet meteen zo'n grote impact, maar Ethereum zou in de vijf dagen die zouden volgen een duik van 17 procent maken voordat de mega bull run een nieuw record bereikte.

Professionele handelaren zijn doorgegaan met het betreden van crypto, en daarmee de snelle groei in crypto-investeringsproducten zoals ETF's, futures en opties. Op 25 juni zal de grootste vervaldatum van Ether-opties in 2021 plaatsvinden, en volgens marktanalisten zou dit de toekomst van de crypto kunnen bepalen. Voor de handelaren zal het bereik tussen $ 2.100 en $ 2.200 bepalen wie tussen de beren en de stieren de toekomst van Ethereum in handen neemt.

Ethereum-opties worden met de dag populairder naarmate handelaren diversifiëren van Bitcoin. Gisteren onthulde Wall Street-gigant Goldman Sachs dat het van plan is om Ethereum-futures en opties aan te bieden aan zijn steeds groter wordende segment van crypto-savvy klanten.

Deze groei wordt het best gezien met de groei in de waarde van de investeren in Ethereum-opties. Op 25 juni vindt de grootste expiratie van opties plaats op $ 1,5 miljard. Dit zal de grootste vervaldatum zijn dit jaar en zal 638.000 contracten vertegenwoordigen – of ongeveer 45 procent van de $3,4 miljard aan Ether in open interest.

Op 25 juni, #ETH wordt geconfronteerd met de grootste vervaldatum van opties in 2021, aangezien $ 1,5 miljard aan open interest zal worden verrekend. Dit cijfer is 30% groter dan de 26 expiraties van maart, die plaatsvonden toen de Ether-prijs in 5 dagen met 17% daalde. Een grote kans om de dip te kopen zou kunnen komen #Ethereum pic.twitter.com/Yl5hx8BNgA

— Cryptoverse? (@businessdriv) 13 juni 2021

Voor degenen die het niet weten, opties zijn handelsproducten die de koper het recht geven, maar niet de verplichting om een ​​actief tegen een bepaalde prijs te kopen (of verkopen). Ze zijn onderverdeeld in call-opties (of buys) waarmee de koper het activum tegen een specifieke prijs op de vervaldatum kan krijgen, en putopties (of sells) die handelaren gewoonlijk gebruiken om zich in te dekken tegen verliezen. Bij wijze van spreken zijn de calls over het algemeen bullish, terwijl de puts bearish zijn.

Waarom een ​​prijs van $2200 voor Ether het strijdtoneel is

Gegevens van het afgeleide dataplatform Bybt laten zien dat een meerderheid van de call-opties heeft een prijs van $2200 voor Ether en hoger.

Grafiek met dank aan Bybt.com

Grafiek met dank aan Bybt.com

p>

Als zodanig, op 25 juni, als Ether onder deze prijs handelt, zal bijna driekwart van de putopties waardeloos zijn. Zoals een outlet opmerkt, zouden er dan 95.000 callopties overblijven, wat neerkomt op een openstaande rente van $228 miljoen.

Omgekeerd is de meerderheid van de bearish putopties geplaatst op $2.100 en lager. En net als bij de eerste zal bijna driekwart van deze opties waardeloos zijn als Ethereum erin slaagt boven dit niveau te blijven. Dit zou net onder de 74.000 put-opties actief laten, wat neerkomt op $ 177 miljoen aan open rente.

Het zal daarom allemaal neerkomen op de prijs van Ethereum op 25 juni, over tien dagen. Momenteel handelt de top-altcoin volgens onze gegevens op $ 2.570, een stijging van 4,3 procent in de afgelopen dag. In de afgelopen zeven dagen was de laagste prijs van Ether $ 2.265. De laatste keer dat Ether onder $2.100 handelde, was op 23 mei toen het zo laag als $1.850 ging.