MetaVerse ziet de eerste plaats als meest geavanceerde blockchain

25 Feb 2021

MetaVerse ziet de eerste plaats als meest geavanceerde blockchain

Sinds Bitcoin in 2009 het eerste project werd dat blockchain-technologie implementeerde, is de race begonnen om de blockchain-formule te verbeteren - door snellere, veiligere en beter capabele blockchains te produceren die beter zijn uitgerust om de uitdagingen van vandaag aan te pakken .

Als gevolg hiervan zijn de afgelopen jaren letterlijk honderden nieuwe blockchain-indelingen verschenen, die allemaal beloven iets nieuws of anders aan te bieden, of iets beters te doen.

Maar hierin tijd zijn er verschillende platforms ontstaan ​​die mogelijk kunnen worden omschreven als de 'meest geavanceerde' blockchain - hier bekijken we drie van de beste kanshebbers voor de titel.

Metaverse

Als het gaat om ultra geavanceerde blockchain-platforms, staat Metaverse misschien wel bovenaan de lijst.

Metaverse is gebouwd op Substrate - hetzelfde platform dat de Polkadot-blockchain aandrijft. Als gevolg hiervan delen de twee een reeks overeenkomsten, waaronder indrukwekkende interoperabiliteitsmogelijkheden.

Het platform stelt ontwikkelaars in staat een reeks populaire tools te produceren om slimme contracten te schrijven en te lanceren op de Metaverse ETP-blockchain - inclusief MetaMask, Truffle en Remix, waardoor het opnieuw lanceren van Ethereum dApps op Metaverse een eenvoudige taak wordt.

Metaverse is de eerste blockchain die een hybride consensusmechanisme op Substrate implementeert - waarbij gebruik wordt gemaakt van de voordelen van beide Proof of Work (PoW) en Proof of Stake (PoS), waarbij je het beste van twee werelden gebruikt om een ​​blockchain te produceren die ongelooflijk snel, veilig en efficiënt is.

Het is gecentreerd rond de ETP-cryptocurrency, de brandstof voor het uitvoeren van transacties en bewerkingen op de Metaverse-blockchain - vergelijkbaar met hoe ether wordt gebruikt voor het betalen van gaskosten op Ethereum.

Naast de zeer schaalbare en efficiënte blockchain-architectuur, introduceert Metaverse ook een krachtige functie die bekend staat als 'Metaverse Slimme tokens (MST's). Dit zijn aangepaste tokens die praktisch alles op het Metaverse-platform kunnen vertegenwoordigen, inclusief ingepakte activa, derivaten, fysieke activa, aandelen en meer. Honderden hiervan zijn al gemaakt.

In tegenstelling tot sommige andere blockchains, kunnen deze vrij (en gemakkelijk) worden gemaakt, uitgegeven, gebruikt en gebrand, waardoor MST's buitengewoon toegankelijk zijn voor ontwikkelaars die nieuwe functionaliteit willen inbouwen. hun dApps.

Metaverse is al een bruisend centrum van ontwikkelaarsactiviteit, en nu het Hyperspace Mainnet binnenkort gelanceerd zal worden, zal het waarschijnlijk meteen snel worden toegepast.

Polkadot

In de race voor interoperabiliteit zijn er de afgelopen jaren meer dan een paar oplossingen bedacht en geïmplementeerd - variërend van het Inter-Blockchain Communication (IBC) -protocol van Cosmos , aan het IBC-netwerk van BOSCore, en een reeks inpakprotocollen die helpen om activa van de ene blockchain naar de andere over te brengen.

Maar hiervan heeft het ene platform meer aandacht gekregen dan elk ander dankzij de unieke kijk op het verbinden van verschillende blockchains samen - we hebben het over Polkadot.

Er zijn verschillende redenen waarom Polkadot h die de afgelopen maanden zo populair zijn geworden. Ten eerste kunnen alle soorten blockchains rechtstreeks met elkaar communiceren terwijl ze profiteren van de extra beveiliging van een centrale relaisketen. Het doet dit terwijl het elke blockchain nog steeds zijn unieke consensusstructuur en interne governance-netwerk laat behouden.

Dit heeft twee belangrijke voordelen: ten eerste stelt het blockchains in staat informatie te delen, waardoor de deuren worden geopend naar een reeks krachtige nieuwe use-cases en services. En ten tweede verhoogt het de algehele snelheid van het netwerk dramatisch, omdat informatie parallel kan worden verwerkt over meerdere gespleten ketens (bekend als parachains). Dit verhoogt de verwerkingscapaciteit van elke keten, waardoor het congestieprobleem waar veel blockchains tegenwoordig mee te maken hebben, wordt opgelost, terwijl ervoor wordt gezorgd dat elke blockchain zijn eigen gespecialiseerde functies kan behouden.

Binance Smart Chain

Bronvermelding: Binance

Een naam die de afgelopen maanden snel aan populariteit heeft gewonnen, is Binance Smart Chain - een blockchain-implementatie die werd gelanceerd door de toonaangevende cryptocurrency spot exchange, Binance.

Het is ontworpen om gedecentraliseerde applicaties te hosten - de meest populaire daarvan is momenteel de Binance DEX, maar een groot aantal andere projecten is onlangs al gelanceerd op Binance Smart Chain, of zijn van plan om in de nabije toekomst op BSC te lanceren - inclusief KIRA, DuckDAO, Venus en tientallen andere in de afgelopen weken.

Als gevolg hiervan groeit het Binance Smart Chain-ecosysteem snel, waardoor het een van de meest actieve blockchains op dit moment voor zover ontwikkelaar activi ty is bezorgd.

Een deel van de reden achter deze massale uittocht van Ethereum naar Binance Smart Chain is te wijten aan de eenvoud van het porten van tokens en gedecentraliseerde applicaties naar BSC - vanwege de compatibiliteit met de Ethereum Virtual Machine (EVM ). Als gevolg hiervan is het een eenvoudige taak om dApps opnieuw te implementeren op BSC.

Maar meer nog, Binance Smart Chain profiteert van extreme efficiëntie. In tegenstelling tot andere blockchains met smart contract, gebruikt Binance Smart Chain een unieke implementatie van het Proof of Stake (PoS) consensussysteem dat bekend staat als Proof of Staked Authority (of PoSA) om enkele van de snelste transactiebevestigingstijden en laagste kosten te bereiken. p>

Deze mogelijkheden brengen echter één belangrijke wisselwerking met zich mee: centralisatie. Omdat het netwerk wordt beveiligd door een netwerk van slechts 21 validators, kan het als meer gecentraliseerd worden beschouwd dan systemen zoals Metaverse of Ethereum.