IOTA, Intel en Dell presenteren de Data Confidence Fabric en de use cases

25 Feb 2021

IOTA, Intel en Dell presenteren de Data Confidence Fabric en de use cases

  • Het Alvarium-project, gebaseerd op IOTA Streams, biedt voordelen op het gebied van betrouwbaarheid en gegevensbescherming in complexe omgevingen met edge cloud-servers.
  • Intel en Dell gebruiken 4 principes om de betrouwbaarheid te meten gegevens, die vervolgens worden beveiligd met behulp van de IOTA Tangle.

Als onderdeel van het Alvarium-project dat een paar weken geleden werd aangekondigd door Dell Technologies in samenwerking met de IOTA Foundation en Intel, was de eerste demonstratie van gisteren vond de Data Confidence Fabric (DCF) plaats. Deze technologie is gebaseerd op het IOTA Streams-framework en is ontworpen om de betrouwbaarheid van gegevens te meten voordat deze worden gebruikt in use-cases, zoals orakels die informatie invoeren in slimme contracten.

De demonstratie vond plaats tijdens een webinar met Steve Todd, Fellow bij Dell Technologies, Paul O'Neal, Director of Strategic Business Development bij Intel's Confidential Computing Group, en Mathew Yarger, Head of Mobility and Automotive bij de IOTA Foundation. Voordat de demo begon, bespraken de partners hoe kunstmatige intelligentie en machine learning in de komende 10 jaar een 'bepalend' stuk workflow zullen zijn.

In combinatie met gegevensverwerking in een edge-netwerk kunnen de bovenstaande technologieën worden benut door "opkomende data-economieën" in edge cloud-servers. Met deze technologie kunnen gegevens dichter bij gegevensbronnen worden verwerkt. Project Alvarium streeft er dus naar om gegevensverplaatsing te verminderen, latentie van datatransport te verminderen, privacy en betrouwbaarheid te vergroten en realtime inzichten te ondersteunen.

Het Data Confidence Fabric (DCF) -raamwerk gebruikt 4 principes om de betrouwbaarheid van gegevens te meten: attestatie, transformatie, annotatie en auditing. In een datastroom genereert Alvarium annotaties en metadata die worden opgeslagen in IOTA Tangle. Het systeem kan dus de oorsprong en betrouwbaarheid van de gegevens volgen en deze een score geven, zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding die wordt gedeeld door de IOTA Foundation. Todd legde uit:

Alvarium maakt het mogelijk om een ​​betrouwbaarheidsscore te berekenen. Tegen de tijd dat de applicatie de informatie ontvangt, heeft het al een score berekend samen met een geschiedenis waarin de applicatie of een auditor of iemand anders de bron en de reis die deze informatie heeft afgelegd kan bekijken.

Wat een geweldige demonstratie van de Data Confidence Fabric (DCF) met @DellTech en @intel! Een realistisch voorbeeld van hoe #IOTA ervoor zorgt dat gegevensvertrouwen vanaf de bron wordt gegarandeerd. Bedankt iedereen voor het meedoen! #MachineEconomy #Alvarium pic.twitter.com/t8iLOyizV7

- IOTA (@iota) 24 februari 2021

Use cases voor Project Alvarium met IOTA's technologie

In een whitepaper gepubliceerd door Intel en Dell, noemen de bedrijven specifieke use-cases voor Project Alvarium. Deze omvatten rijhulp, verbetering van het stadsverkeer, het creëren van "gedistribueerde markten", diensten op basis van kunstmatige intelligentietechnologie met verbeterde beveiliging en vooral de toepassing ervan in opkomende economieën waar mogelijk een gebrek is aan infrastructuur om ervoor te zorgen dat gegevens op traditionele wijze worden beveiligd. . Over het bovenstaande zei Yarger:

Een van de dingen waar blockchain-technologie goed in is, is het samenbrengen van gefragmenteerde ecosystemen. Toen we de architectuur ontwierpen, was een van de dingen die voor ons de kern waren, dit vermogen om gegevens of waarde te verwerken, wat ons scheidt van de meeste dingen in de ruimte en dit te doen met een zo gedecentraliseerd mogelijk systeem (…).

De onderstaande tweet laat het verschil zien tussen de informatiestroom die "traditioneel" wordt verwerkt door orakels op basis van blockchain-technologie en IOTA industriële orakels. Zoals de afbeelding laat zien, hebben de gegevens die worden verwerkt door IOTA-orakels het voordeel dat ze het betrouwbaarheidsmeetsysteem gebruiken dat de parameters volgt die zijn gemeten door Alvarium. Slimme contracten zijn dus veel veiliger en betrouwbaarder.

Het verschil tussen #blockchain-orakels & #IOTA #IndustrialOracles? IOTA Oracles maken het gemakkelijk voor datastructuren van de buitenwereld om verbinding te maken met gedecentraliseerde applicaties, beveiligd door de reputatie van de uitgever. Trusted data => trustable # smartcontracts # Alvarium pic.twitter.com/1kjyi8DWPy

- IOTA (@iota) 25 februari 2021

In de volgende fase van Project Alvarium, zullen de medewerkers meer entiteiten en partners uit hun ecosysteem uitnodigen om het raamwerk dat ze hebben gecreëerd verder te testen:

(...) vooral degenen die graag snel willen bewegen in de edge services-ruimte en die wensen om dit te doen met de voordelen van een afgemeten vertrouwenskader.