Grijstinten Bitcoin Trust wordt voor het eerst in 5 jaar met korting verhandeld

25 Feb 2021

Grijstinten Bitcoin Trust wordt voor het eerst in 5 jaar met korting verhandeld

  • De Grayscale Bitcoin Trust handelt de afgelopen vijf jaar tegen een enorme premie, tot 132% in maart 2017.
  • Analisten maken zich zorgen dat dit een teken kan zijn van afnemende interesse in de Trust, wat een enorm effect zou kunnen hebben op de Bitcoin-prijzen, aangezien Grayscale de grootste BTC-koper op de markt is.

De grootste Bitcoin-trust op de markt wordt verhandeld met korting voor de eerste keer in vijf jaar. De Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) is enorm populair geworden bij institutionele beleggers die in cryptocurrencies willen komen. Dit heeft de premie in het verleden opgedreven, waarbij de aandelen ooit 132% boven de marktprijs van BTC verhandelden. Gisteren is dit allemaal veranderd.

GBTC werd voor het eerst gelanceerd in 2013 als de Bitcoin Investment Trust, een product van de Digital Currency Group. Het stelt beleggers in staat om blootstelling aan Bitcoin te krijgen via een open private trust zonder de cryptocurrency rechtstreeks te kopen. Deze investeerders kopen aandelen in GBTC, hetzij in contanten, hetzij via BTC. Deze aandelen worden meestal verhandeld tegen een prijs die hoger is dan de marktprijs van BTC. Na afloop van de lockup-periode kunnen ze deze aandelen verkopen aan andere investeerders, waarbij ze profiteren van de gebruikelijke hoge premies op het moment van verkoop.

Volgens financieel inzichtenbureau YCharts is de premie gisteren echter negatief geworden. De aandelen werden verhandeld met een korting van 0,68%. Ter referentie: op 31 mei 2017 bedroeg de premie 132,6%. De gemiddelde premie bedraagt ​​37,97%.

De premie in grijswaarden $ GBTC is nu voor het eerst sinds 2015 negatief. ?

Aanhoudende GBTC kortingen kunnen echte pijn veroorzaken op de markten voor cryptoleningen. pic.twitter.com/at4MNak3jW

- Ryan Selkis (@twobitidiot) 24 februari 2021

GBTC-aandelen zijn sindsdien hersteld en op het moment van de pers handelden tegen een premie van 3,10%.

Moeten beleggers zich zorgen maken?

Grayscale is misschien wel het meest invloedrijke bedrijf in de digitale activa-industrie. Het heeft momenteel meer dan $ 31 miljard aan BTC onder beheer in zijn GBTC Trust. Dit komt overeen met 649.130 BTC of ongeveer 3,09% van alle beschikbare BTC. Grayscale is ook de grootste afnemer van BTC op de markt.

Volgens analisten van JPMorgan is Grayscale de belangrijkste drijvende kracht achter de BTC-markt, wat de huidige golf aanwakkerde. De analisten merkten op dat de aankopen van het bedrijf "te groot zijn om een ​​positie door momentumhandelaren te laten afwikkelen om een ​​aanhoudende negatieve prijsdynamiek te creëren".

Toen de GBTC Trust met korting begon te handelen, waren analisten onmiddellijk bezorgd, en terecht. De cryptocurrency-critici beweerden snel dat dit een ondergang was voor Bitcoin. Peter Schiff, felle Bitcoin-criticus, was een van de eersten die hierop wees. Hij ging naar Twitter om te beweren dat de prijs van Bitcoin zou dalen als gevolg van een gebrek aan koopdruk.

De @Grayscale Bitcoin Trust handelt de hele dag met een korting op de NAV. . Als dit aanhoudt, zal de Trust geen instroom meer hebben en daarom geen #Bitcoin meer kopen. Zonder Grijstinten, de grootste dagelijkse koper, waar komen de nieuwe kopers vandaan om de prijs te ondersteunen?

- Peter Schiff (@PeterSchiff) 23 februari 2021

Dan Morehead, de CEO van Pantera Capital, gelooft ook dat dit een effect kan hebben op de markt. Hij wees erop dat geen enkele belegger een beleggingsproduct wil kopen dat hij met korting zal verkopen.

"Als je het tegen een premie van 20 procent koopt, en het dan tegen 5 procent verkoopt, is het niet zo'n geweldige transactie. , ”Vertelde hij aan de Financial Times.

Naast het kopen van de grootste voorraad BTC, verhoogt Grayscale ook de prijs van de cryptocurrency door ervoor te zorgen dat beleggers niet in paniek kunnen verkopen. Beleggers moeten hun BTC zes maanden op slot doen voordat ze de kans krijgen om uit te betalen. Zelfs dan kunnen ze hun GBTC-aandelen alleen aan andere investeerders verkopen. De BTC wordt intact gelaten.

David Fauchier, een fondsbeheerder bij Nickel Digital, legde het vast en zei: “Grijswaarden is momenteel Hotel California. Bitcoin kan in grijswaarden stromen, maar niet eruit. Je verkoopt de aandelen na zes maanden, koopt of leent bitcoin en doet het opnieuw. ”