Gamers pas op: hoe hackers miljoenen aan crypto hebben verdiend door gamers te targeten via 'gekraakte games'

25 Jun 2021

Gamers pas op: hoe hackers miljoenen aan crypto hebben verdiend door gamers te targeten via 'gekraakte games'

  • Hackers hebben wereldwijd gamers besmet door 'gekraakte versies van populaire games' zoals Grand Theft Auto te verkopen en crypto te minen via hun pc's.
  • Volgens onderzoekers hebben deze games dat wel gedaan. heeft meer dan $ 2 miljoen verdiend met het minen van Monero, de privacymunt die favoriet is geworden voor hackers.

Gamers let op - hackers hebben zich in het meest recente schema op games gericht, waardoor ze crypto voor hen gaan minen en er miljoenen mee verdienen. Volgens beveiligingsonderzoekers heeft een regeling die de afgelopen drie jaar loopt, hackers miljoenen dollars opgeleverd. Deze hackers leuren gekraakte games en infecteren de machines van de gamers.

Een rapport van antivirusbedrijf Avast dook in het nieuwste plan in de wereld van cybercriminaliteit. Avast begon de malware te onderzoeken nadat gebruikers begonnen te klagen dat hun antivirusprogramma's van Avast op hun computers ontbraken. Na een onderzoek ontdekte het bedrijf een nieuwe malware die bekend staat als Crackonosh. Het heeft de malware deze naam gegeven "gedeeltelijk vanwege enkele mogelijke aanwijzingen dat de auteur van de malware Tsjechisch is." (In de Tsjechische folklore verwijst Crackonosh naar de berggeest.)

Crackonosh wordt verborgen in gratis versies van games zoals Grand Theft Auto V, Far Cry 5, Pro Evolution Soccer 2018, Jurassic World Evolution en The Sims 4. De hackers maken deze gratis versies, ook wel gekraakte games genoemd, beschikbaar op torrent-sites voor nietsvermoedende gamers.

Zodra de gamers de games downloaden, installeert de malware zichzelf op de pc. Het gaat dan rechtstreeks naar het afsluiten van elk programma dat het kan belemmeren, te beginnen met antivirusprogramma's.

De malware wordt gebruikt voor cryptojacking, wat de praktijk is om cryptocurrencies op de computer van iemand anders te minen zonder hun medeweten.< /p>

$2 miljoen winst uit 220.000 machines

Crackonosh installeert XMRig, een cryptominer voor Monero. Volgens Avast hebben de Crackonosh-hackers voor minstens $ 2 miljoen aan Monero gedolven sinds ze in 2018 begonnen te werken. In die tijd hebben ze meer dan 220.000 computers wereldwijd geïnfecteerd, met als meest getroffen landen Brazilië, de Filippijnen, India en het VK , Polen en de VS

 

Avast merkt op:

Zolang mensen gekraakte software blijven downloaden, vallen zoals deze zullen winstgevend blijven voor aanvallers. De belangrijkste conclusie hiervan is dat je echt niets voor niets kunt krijgen en als je software probeert te stelen, is de kans groot dat iemand van je probeert te stelen.

In een gesprek met CNBC, Avast-onderzoeker Daniel Benes onthulde dat een van de manieren waarop je kunt zien dat je geïnfecteerd bent, is als je pc trager wordt of slechter wordt door overmatig gebruik. Als uw energierekening plotseling stijgt, moet u zich ook zorgen maken. Hij onthulde verder dat Crackonosh nog steeds actief is en dagelijks meer dan 800 machines infecteert. Dit aantal kan aanzienlijk hoger zijn, aangezien Avast alleen bedreigingen identificeert op machines met een antivirusprogramma.