Elon Musk en Jack Dorsey hebben 'The Talk' over institutionele adoptie van Bitcoin

25 Jun 2021

Elon Musk en Jack Dorsey hebben 'The Talk' over institutionele adoptie van Bitcoin

  • Elon Musk heeft een uitnodiging geaccepteerd van Twitter's Jack Dorsey om de acceptatie van Bitcoin en de ontwikkeling van open source te bespreken.
  • De discussie komt ondanks dat Musk eerder Bitcoin-maximalisten plaagde en Dorsey's aanstaande evenement als , 'binieuwsgierig'.

Ondanks het verlies van veel van zijn invloed in de Bitcoin-gemeenschap, blijft Tesla-CEO Elon Musk zich ermee bezig houden. In wat begon met Twitter's CEO Jack Dorsey die een aankomend evenement met de naam 'The B Word' deelde, is Musk misschien klaar om het evenement bij te wonen en meer te weten te komen over Bitcoin. Het evenement wil instellingen helpen beter te begrijpen hoe en waarom ze Bitcoin moeten omarmen.

Volgens de link die Dorsey deelt, is het evenement het geesteskind van verschillende spraakmakende instellingen zoals Square, Paradigm en ARK Invest. Het is gepland voor 21 juli met ARK Invest CEO Cathie Wood, Jack Dorsey en Blockstream CEO Adam Back als de belangrijkste sprekers.

Elon Musk leek het evenement belachelijk te maken zodra het werd gedeeld. De CEO van Tesla ging naar de commentaarsectie en vroeg of het B-woord, gevonden in de naam van het evenement, eigenlijk stond voor bicurious, wat hij later slim veranderde in Bitcurious.

Lange tijd Bitcoin-advocaat Jack Dorsey volwassen volwassen nodigde Elon Musk uit voor 'THE talk'. Dit is een poging om Elon Musk te onderwijzen wiens bedrijf Tesla ironisch genoeg Bitcoin bezit met een waarde van meer dan $ 1 miljard.

Bizar!

Laten we jou en Ik heb een gesprek op het evenement. Je kunt al je nieuwsgierigheid delen…

— jack (@jack) 25 juni 2021

De afgelopen maanden is het duidelijk geworden dat Elon Musk verkeerd geïnformeerd over het energieverbruik van Bitcoin. Musk is kritisch geweest door te stellen dat het schadelijk was voor het milieu en zelfs zo ver ging als het stopzetten van Bitcoin-betalingen aan zijn elektrische autobedrijf. Jack Dorsey daarentegen beschouwt Bitcoin als een belangrijk onderdeel in de adoptie van hernieuwbare energie.

Verwant: Twitter-CEO Jack Dorsey verlaat de socialemediagigant voor Bitcoin, 'als het hem nodig heeft'

In een onderzoekspaper opgesteld door ARK Invest en Square, onthulden onderzoekers dat Bitcoin hernieuwbare energie aanmoedigt door de 'overtollige' energie te verbruiken die anders verloren zou gaan. Door dit te doen, brengt Bitcoin-mijnbouw geen schade toe aan het milieu en zorgt het ervoor dat (hernieuwbare) energieproducenten efficiënt en winstgevend zijn.

Er is echter lang gespeculeerd, meest recentelijk door Shark Tanks Kevin O'Leary dat Elon De beslissing van Musk werd beïnvloed door zijn aandeelhouders. Musk gebruikte zojuist de milieu-impact veroorzaakt door Bitcoin-mining als reden om Bitcoin-betalingen stop te zetten.

Dit is waarschijnlijk een van de gesprekspunten in de komende discussie tussen de twee leidinggevenden. Maar Musk heeft onlangs verduidelijkt dat Tesla het accepteren van Bitcoin-betalingen zal hervatten zodra er 'bevestiging' is van een redelijk gebruik van 50% schone energie door mijnwerkers.

Lees meer: ​​Elon Musk stelt voorwaarde voor Tesla om Bitcoin-betalingen te accepteren, neemt wraak dat slechts 10% van het bezit verkocht