El Salvador heeft Bitcoin een wettig betaalmiddel gemaakt, maar overmakingsbedrijven voegen BTC niet toe omdat ze bang zijn voor uitsterven

14 Jun 2021

El Salvador heeft Bitcoin een wettig betaalmiddel gemaakt, maar overmakingsbedrijven voegen BTC niet toe omdat ze bang zijn voor uitsterven

  • El Salvador heeft geschiedenis geschreven als het eerste land waar Bitcoin wettig betaalmiddel is, maar geldovermakingsbedrijven in het land zijn niet van plan om Bitcoin toe te voegen, onthult een nieuw rapport.
  • Deze bedrijven zijn van mening dat het toevoegen van Bitcoin hun nalevingskosten zou kunnen verhogen en, nog belangrijker, het zou de hoge vergoedingen die ze in rekening brengen die hun bedrijf in stand houden, kunnen verminderen.

El Salvador kondigde onlangs aan dat zijn wetgever de wetsvoorstel van de president om Bitcoin wettig betaalmiddel te maken. Het Midden-Amerikaanse land heeft wereldwijd geschiedenis geschreven, maar volgens insiders is de weg naar adoptie niet zo soepel. Bronnen hebben onthuld dat overmakingsbedrijven in het land terughoudend zijn om Bitcoin aan hun betalingsopties toe te voegen, ondanks dat het wettig betaalmiddel is. Afgezien van een verhoging van de nalevingskosten, vrezen ze dat Bitcoin de hoge kosten die ze in rekening brengen, die de basis van hun bedrijf vormen, kan uithollen.

El Salvador is sterk afhankelijk van geldovermakingen die een grote rol spelen in de lokale economie, en terecht, aangezien 25 procent van de Salvadoranen naar het buitenland vertrekt. Overmakingen vormen ongeveer 20 procent van de economie van het land. In 2020 maakten Salvadoranen in het buitenland ongeveer $ 4 miljard over aan het land. Als zodanig is dit een van de sectoren die enorm kunnen profiteren van de acceptatie van Bitcoin.

Dit maakt overmakingsbedrijven van cruciaal belang voor El Salvador. En hoewel de acceptatie van Bitcoin hun bedrijven op de lange termijn zou kunnen bedreigen, lijken ze niet bereid om te proberen het in hun activiteiten te integreren terwijl ze dat nog kunnen.

Verwant: de Bitcoin-beweging van El Salvador komt onder vuur te liggen van wereldwijde regelgevers - was het het allemaal waard?

Geldeconomie, bedreiging voor het bedrijfsleven en nalevingskosten

Kenneth Suchoski, Amerikaans betalingsanalist bij Autonomous Research, is van mening dat een van de uitdagingen voor deze adoptie de zeer hoge geldintensieve aard van El Salvador. In een gesprek met Reuters verklaarde hij:

Voor Western Union en enkele andere geldovermakingsaanbieders moet u er rekening mee houden dat het grootste deel van het volume in de overmakingsindustrie van ontwikkelde markten naar opkomende markten gaat, voornamelijk naar mensen - gezinnen en vrienden - die in contanten werken.

Hij voegde eraan toe: "Voor zover bitcoin niet wordt geadopteerd en er geen brede acceptatie is, zullen deze overmakingsproviders de komende jaren nog steeds relevant zijn." < /p>

Toegegeven, Bitcoin is nog steeds goed voor een zeer klein percentage van de wereldwijde geldovermakingsindustrie van $ 500 miljard. Suchoski schat dit aantal onder de 1 procent.

Desondanks hebben wereldwijde geldovermakingsreuzen op de een of andere manier geprobeerd om in crypto te ploeteren, zij het niet in El Salvador. MoneyGram staat bekend om zijn samenwerking met Ripple en het gebruik van XRP, hoewel deze samenwerking dit jaar eindigde. Het nieuwste initiatief is een samenwerking met Coinme, de grootste geregistreerde crypto-cash exchange-service in de VS. Samen stellen ze gebruikers in staat om gemakkelijk BTC te kopen en verkopen op 12.000 MoneyGram-locaties.

In een verklaring verklaarde het overmakingsbedrijf: "We hebben een brug gebouwd om bitcoin en andere digitale valuta te verbinden met lokale fiat-valuta. Nu crypto- en digitale valuta's steeds belangrijker worden, is een van de belangrijkste belemmeringen voor verdere groei de aan- en uitritten naar lokale fiat-valuta's.”

Voor Western Union is de zorg voornamelijk op naleving. In het afgelopen decennium zijn de nalevingskosten voor het bedrijf verdubbeld tot $ 200 miljoen. Het integreren van crypto zou deze kosten kunnen verhogen, waardoor een bedrijf wiens beste dagen achter de rug zijn, nog meer wordt belast.

Ondanks de uitdagingen moeten deze bedrijven Bitcoin vormgeven en accepteren, Ray Youssef gelooft. Youssef is de CEO en mede-oprichter van Paxful, een peer-to-peer BTC-service met een grote aanwezigheid in Afrika en Latijns-Amerika. Hij vertelde Reuters:

Ik vind het echt moeilijk om te zien hoe ze gaan concurreren, tenzij ze echt in hun prijs snijden - je kunt niet gratis concurreren.< /p>