Eindelijk $ 40.000 - Bitcoin doorbreekt een kritieke weerstand terwijl experts $ 50.000 beschouwen als de volgende mijlpaal

15 Jun 2021

Eindelijk $ 40.000 - Bitcoin doorbreekt een kritieke weerstand terwijl experts $ 50.000 beschouwen als de volgende mijlpaal

  • Bitcoin heeft eindelijk het weerstandsniveau van $ 40.000 overschreden om een ​​hoogste punt in drie weken te bereiken, waarbij experts $ 42.500 als het volgende kritieke niveau beschouwen.
  • De stap komt na miljardair-investeerder Paul Tudor Jones prees de crypto en pleitte voor een portefeuilleverdeling van 5 procent, een stijging ten opzichte van de unanieme toewijzing van 1 procent.

Het is eindelijk zover: Bitcoin heeft $ 40.000 bereikt. De beste cryptocurrency flirt met dit niveau, maar is de afgelopen drie weken net tekort gekomen. Een aantal dagen leek de crypto vast te zitten op het niveau van $ 37.000, niet in staat om echt momentum te krijgen. BTC begon de nieuwe week echter met een laatste duw die de weerstand doorbrak en een nieuwe high in drie weken plaatste.

Bitcoin's stijging naar $ 40.000 begon op zondag toen het een winst van 12 procent zag om een ​​nieuwe twee weken hoog. De piek was ongebruikelijk, gezien het bearish karakter van de weekenden, vooral voor crypto. Echter, een combinatie van Elon Musk die een heropflakkering van de Bitcoin-liefde liet zien, waardoor hij een lieveling van de cryptomarkt werd, en de uitstroom van BTC uit beurzen stimuleerde de topcrypto.

Verwant: Bitcoin wint 12% om dichterbij te komen $ 40.000 voor het eerst in twee weken, zoals analisten onthullen twee belangrijke niveaus

Bitcoin schoot omhoog en vestigde een nieuw record van drie weken op $ 40.978. Het volume kende een lichte stijging tot $ 46,3 miljard. Ondanks de stijging daalde de dominantie echter licht tot 43,3 procent, aangezien altcoins een nog grotere piek zagen, waarbij Polkadot en Polygon de altcoin-rally leidden.

? #Bitcoin bereikte een paar uur geleden een hoogte van $ 40,8ka in 3 weken, en de opwaartse druk lijkt te worden geholpen door een gezonde geldstroom die vandaag van de beurzen wordt verplaatst. Wanneer de stroombalans negatief wordt, zoals het consequent maandag deed, is dat een #bullish teken. https://t.co/fP7yfPCpQS pic.twitter.com/XGHRHqYUmm

— Santiment (@santimentfeed) 15 juni 2021

De volgende kritieke niveau voor Bitcoin terwijl het $ 50.000 ziet

Met $ 40.000 nu in de hand, zal het volgende kritieke niveau van Bitcoin $ 42.500 zijn, hebben experts onthuld. Dit vertegenwoordigt ruwweg het 200-daags eenvoudig voortschrijdend gemiddelde. Als BTC dit niveau bereikt, zal het worden ingesteld om te stijgen naar $ 50.000 en bijgevolg de bullmarkt van een paar maanden geleden nieuw leven in te blazen.

Met dank aan Bloomberg

Art Hogan, de hoofdstrateeg bij National Securities, merkte op:

Terugkomen boven $ 40.000 was technisch gezien positief . De mensen die dit bekijken met behulp van technische analyse, zouden je vertellen dat toen het $ 40.000 brak, dat een negatief signaal afzond, en nu het dat niveau heroverd heeft, het een positief signaal afgeeft.

De rally komt op een hoogtepunt. tijd waarin Amerikaanse aandelen moeite hebben om enig momentum op gang te krijgen, met de Dow Jones Industrial Average en de S&P500 die allemaal matige sloten op maandag noteren. Woensdag zal de Federal Reserve een belangrijke update geven over haar vooruitzichten met betrekking tot de inflatie, en wat voorzitter Jerome Powell ook zegt, het zal een grote invloed hebben op de aandelenmarkt, en bijgevolg ook op de cryptomarkt.

De rally van Bitcoin komt eraan. op een moment dat grote beleggers hun vertrouwen in het actief hebben uitgesproken. De eerste was Paul Tudor Jones, een miljardair Amerikaanse hedgefondsbeheerder en filantroop. In een gesprek met de Squawk Box van CNBC, onthulde hij dat hij Bitcoin een van de beste rijkdommen vindt.

Ik hou van bitcoin als portfolio-diversifier. Iedereen vraagt ​​me wat ik met mijn bitcoin moet doen? Het enige wat ik zeker weet, ik wil 5% in goud, 5% in bitcoin, 5% in contanten, 5% in grondstoffen. Op dit moment weet ik niet wat ik met de andere 80% wil doen totdat ik zie wat de Fed gaat doen.

Tim Draper is er ook van overtuigd dat BTC een mooie toekomst heeft, en zegt dat hij vast te houden aan zijn prijsvoorspelling van $ 250.000 voor BTC tegen het einde van 2022. Draper is een van 's werelds meest gerenommeerde durfkapitalisten met vroege investeringen in reuzen zoals Coinbase, Tesla, Robinhood, Twitch, Skype en Twitter. Ik denk dat ik hier gelijk in ga krijgen. Ik heb ofwel echt gelijk of echt ongelijk [maar] ik ben er vrij zeker van dat het die kant op gaat.