Dit is de reden waarom Bitcoin zich op de lange termijn in een opwaartse trend bevindt: Kraken's Dan Held

21 Feb 2021

Dit is de reden waarom Bitcoin zich op de lange termijn in een opwaartse trend bevindt: Kraken's Dan Held

  • Het aantal Bitcoin-gebruikers is gegroeid door een constante 'virale marketinglus' als gevolg van een stijging van de prijs.
  • Satoshi Nakamoto's voorspelling dat Bitcoin een groter aantal gebruikers elke keer dat de prijsstijgingen werkelijkheid lijken te worden.

In een reeks tweets onderzocht Dan Held, Head of Growth voor crypto-exchange Kraken, de relatie die bestaat tussen de Bitcoin-prijs en de goedkeuring ervan. Held is van mening dat de cryptocurrency in dit opzicht twee belangrijke keerpunten kende, in 2013 en 2017.

Op dat moment had de Bitcoin-prijs aanzienlijke prijspieken en volgens Held was dit toen de meerderheid van de huidige gebruikers toegetreden tot het netwerk. Dit maakt deel uit van een 'virale marketinglus', of een mechanisme dat massale acceptatie van een product stimuleert door de instroom van constant aangeworven gebruikers, zoals Held uitlegde:

Door deze virale lus groeit Bitcoin in acceptatie .

Voor de mainstream en gebruikers die nog niet bekend zijn met Bitcoin, duidt de toename van de prijs op "succes" - dat wil zeggen dat het erin geslaagd is een probleem op te lossen en erin slaagt hen te overtuigen om de cryptocurrency over te nemen. . In die zin verklaarde Held dat BTC niet het huidige aantal gebruikers zou hebben als de prijs “op $ 100 was gebleven”.

Bitcoin is ontworpen voor massale acceptatie

Om aan te tonen dat de hierboven maakt deel uit van het ontwerp van Bitcoin Held citeerde Bitcoin-uitvinder Satoshi Nakamoto, die dit te zeggen had over het netwerkeffect van de cryptocurrency:

Naarmate het aantal gebruikers groeit, neemt de waarde per munt toe. Het heeft het potentieel voor een positieve feedbacklus; naarmate gebruikers toenemen, stijgt de waarde, wat meer gebruikers zou kunnen aantrekken om te profiteren van de stijgende waarde.

Vervolgens liet Held zien hoe het verminderen van de voorraaduitgifte voor Bitcoin een katalysator is voor bullmarkten. Zoals de onderstaande grafiek laat zien, stijgt de prijs van Bitcoin wanneer de inflatie van Bitcoin daalt met de halvering. Gehouden uitgelegd:

Het idee is een vermindering van het aanbod + een toename van de vraag = aantal omhoog.

Bron: Bitcoin BTC

Bovendien heeft Bitcoin, in tegenstelling tot andere grondstoffen, een beperking op de productie van zijn aanbod waardoor mijnwerkers het niet kunnen verhogen en meer BTC op de markt kunnen brengen als reactie op de toegenomen vraag , zoals Held verder heeft uitgewerkt:

Dit betekent dat er geen Bitcoin meer wordt geproduceerd naarmate de vraag ernaar toeneemt. Met goud of olie kunnen ze worden gekocht op steeds duurdere / moeilijkere plaatsen wanneer er vraag naar is.

In de afgelopen maanden is het aantal Bitcoin-gebruikers aanzienlijk toegenomen. Kraken's Head of Growth deelde de onderstaande afbeelding met het aantal gebruikers op Coinbase om de prijs / acceptatieverhouding te tonen.

Bron: https://twitter.com/alistairmilne/status/1352993983673331712/photo/1

Andere statistieken laten vergelijkbare resultaten zien: de financiering voor nieuwe Bitcoin-gerelateerde bedrijven en services is toegenomen; het handelsvolume vertoont een stijging van de liquiditeit, wat meer handelaren aantrekt; Bitcoin Core-ontwikkelaars hebben meer activiteit gehad als gevolg van bedrijfssponsoring; de hash-snelheid is gegroeid terwijl het netwerk de prikkels heeft voor meer mijnwerkers om het te blijven verhogen. Kraken's Head of Growth concludeerde:

De prijs van Bitcoin is de unieke functie die Bitcoin in staat stelt te groeien in gebruikersacceptatie, liquiditeit, financiering, beveiliging en kernontwikkeling.

Het is de belangrijkste aspect van Bitcoin. Laat niemand u iets anders vertellen.