Componist achter Mad Max- en Justice League-soundtracks om aangepaste soundtrack te veilen als NFT op Tezos

15 Jun 2021

Componist achter Mad Max- en Justice League-soundtracks om aangepaste soundtrack te veilen als NFT op Tezos

  • De bekende Hollywood-componist Tom Holkenborg gaat een aangepaste soundtrack veilen op AmplifyX, een marktplaats in Tezos.
  • Holkenborg staat achter beroemde soundtracks, waaronder Justice League en Mad Max en zal maak een aangepaste soundtrack voor de winnaar van de NFT-veiling.

Een van Hollywood's meest gerenommeerde en gerespecteerde componisten heeft aangeboden om een ​​soundtrack van 20 minuten te maken op basis van het leven van een gelukkige fan. Tom Holkenborg, de man achter de soundtracks van Justice League, Deadpool en Mad Max: Fury Road veilt de soundtrack als NFT, waardoor de uiteindelijke eigenaar exclusieve rechten krijgt. De NFT-veiling vindt plaats op AmplifyX, een marktplaats voor de muziekindustrie gebouwd op de Tezos-blockchain.

Holkenborg, in de volksmond bekend als Junkie XL, is zo groot als ze komen. Afgezien van de bovengenoemde films, heeft hij samengewerkt met enkele van de grootste sterren, waaronder Madonna en Justin Timberlake en heeft hij soundtracks gecomponeerd voor games als Need for Speed, The Matrix en The Sims 2.

En nu, een gelukkige fan krijgt een 20 minuten durende soundtrack van hun leven gecomponeerd door Junkie XL. Volgens een persbericht gezien door Crypto News Flash, "zal Holkenborg een originele score van meer dan 20 minuten maken, gebaseerd op een interview met de winnaar, die de unieke overwinningen, liefdesverdriet, herinneringen en emoties die deel uitmaken van hun leven samenvat."

Holkenborg merkte op:

Dit is mijn eerste echte verkenning van de blockchain, ik ben zeker nieuwsgierig om meer te experimenteren, aangetrokken door zijn transparantie en gedecentraliseerde aanpak.

De componist is van mening dat binnen blockchain grote mogelijkheden en kansen liggen om makers te empoweren. Hij ziet dit als een kans om de grenzen van muziek te verleggen en samen te werken met artiesten in andere media.

Hij voegde toe:

Ik ben zeker niet de eerste in de NFT-ruimte, maar Ik dacht dat de Soundtrack Of Your Life mijn kans was om iets anders toe te voegen en iets totaal unieks te maken. Het wordt leuk!

Junkie XL doneert aan het goede doel van Leonardo DiCaprio

De veiling vindt plaats op 16 juni, vanaf 12.00 uur EST. Het zal plaatsvinden op AmplifyX, een platform dat artiesten wil empoweren door transparantie, rechtvaardigheid en artiesteneigendom naar de muziekindustrie te brengen. Het is gebouwd op de Tezos-blockchain, een alternatief voor de energieverslindende proof-of-work-blockchains zoals Bitcoin en Ethereum. Tezos gaat er prat op dat hij tot twee miljoen keer minder energie verbruikt dan zijn rivalen.

Naast de 'Soundtrack of your Life' zal Holkenborg ook 15 andere items veilen. Ze zullen het eerste originele niet-filmgerelateerde werk van de componist sinds 2012 bevatten – de single krijgt de titel 'Despite All That Was'. De veiling omvat ook drie originele kunstwerken in samenwerking met Juan Piana (beter bekend als Space renders). Juan heeft met andere supersterren gewerkt, waaronder popster Camila Cabello en rapper Machine Gun Kelly.

Adam Cowherd, de CEO van AmplifyX merkte op:

We bouwen de toolkit om makers te helpen geld in te zamelen kapitaal, aanvullende inkomstenstromen creëren en op nieuwe manieren met hun fans omgaan.

Holkenborg doneert 10 procent van de opbrengst van de NFT-veiling aan de Earth Alliance, een liefdadigheidsinstelling opgericht door acteur Leonardo DiCaprio om te vechten klimaatverandering.