Bitcoin nu op $ 30K, hash-snelheid op een laagste punt in 12 maanden, hoe een bedrijf de markt verslaat: weekendoverzicht

26 Jun 2021

Bitcoin nu op $ 30K, hash-snelheid op een laagste punt in 12 maanden, hoe een bedrijf de markt verslaat: weekendoverzicht

  • Bitcoin gaat het weekend in met een verontrustende daling van 11 procent van de ene op de andere dag, waardoor de belangrijkste cryptocurrency net boven het kritieke ondersteuningsniveau van $ 30.000 komt.
  • De hash-snelheid van BTC ligt op een Laagste punt in 12 maanden na China's hardhandig optreden, maar in alle onzekerheid verslaat één bedrijf de markt en is nu 78 procent gestegen.

Bitcoin flirt opnieuw met een kritiek ondersteuningsniveau als het gaat het weekend in. De cryptocurrency wordt verhandeld op $30.250, een verlies van 11,3 procent in de afgelopen dag. Als Bitcoin geen steun vindt bij $30.000, verwachten analisten verdere capitulatie, mogelijk tot $25.000. De hash-snelheid van de cryptocurrency daalt ook enorm na het harde optreden in China en staat nu op het laagste punt in 12 maanden.

Bitcoin blijft bloeden

Bitcoin is doorgegaan met zijn trend van lichte winsten, maar ze werpen ze amper een dag later af. In de afgelopen 24 uur verloor het meer dan $ 3.700. Het laagste punt in de loop van de dag staat op $ 30.184, net iets boven het ondersteuningsniveau van $ 30.000.

In de afgelopen maand heeft BTC een grote veerkracht getoond op $ 30.000 en is het erin geslaagd om terug te stuiteren elke keer dat het werd geraakt of in de buurt kwam dit niveau. In die tijd heeft het deze ondersteuning slechts één keer geschonden, op 22 juni, toen het daalde tot $ 29.330, maar het bijna onmiddellijk terug kon schieten.

De #Bitcoin beleggersgroep die de meeste verliezen realiseert, zijn de speculanten op korte termijn.https://t.co/zViNuV9b7w pic.twitter.com/QqEd0Rxq0X

— Yann & Jan (@Negentropic_) 25 juni 2021

Het weekend brengt misschien geen goed nieuws, althans volgens Crypto Quant. In een snelle reactie vertelde het on-chain dataplatform investeerders:

Netflows van bitcoin-uitwisselingen hadden het afgelopen uur een stijging, [wat] enigszins zorgwekkend is omdat stablecoins de uitwisselingen verlaten. Door dit te combineren met een aantal van onze interne software voor het volgen van portefeuilles, leunen we het weekend in op bearish.

Hash-snelheid op een laagtepunt in 12 maanden

De Bitcoin-hash-snelheid is gedaald , maar dit is geen verrassing voor iemand die de recente gebeurtenissen heeft gevolgd. China heeft hard opgetreden tegen de mijnwerkers op zijn grondgebied. Schattingen in het land beweren dat meer dan 90 procent van de mijnwerkers is uitgeroeid. Dit zou altijd een deuk op de BTC-hash-snelheid achterlaten.

Zoals een grafiek laat zien, is de hash-snelheid afgenomen bij elke beweging die China heeft gemaakt. Het meest recente is de waarschuwing van de centrale bank aan commerciële banken tegen het verwerken van cryptotransacties.

.@nlw: "Iedereen heeft een grafiek van #Bitcoin hash-snelheid in kaart gebracht tegen de belangrijkste recente Acties in China?"

h/t @intangiblecoins @coinmetrics pic.twitter.com/HWpSrijLTE

— takentheorem (@takenstheorem) 25 juni 2021

< /p>

De hash-snelheid staat op 109 EH/s. Hoewel het is gestegen van het laagste punt dat het dinsdag bereikte met 90 EH/s, is het volgens gegevens van YCharts nog steeds het laagste van de afgelopen 12 maanden. En het slechte nieuws is dat het nog erger kan worden. BitOoda voorspelt dat de hash-snelheid helemaal kan dalen tot 85 EH/s.

Eén bedrijf verslaat de markt, een stijging van 78%

Ondanks de onzekerheid en de bearish vooruitzichten, één bedrijf heeft een manier gevonden om de markt te verslaan. LedgerPrime heeft zich gericht op prijsverschillen tussen de spot- en derivatenmarkten, en naar verluidt maakt het een moord.

Shilliang Tang, de chief investment officer bij LedgerPrime, vertelde CoinDesk onlangs:

Ons kwantitatieve fonds is nu met 78% gestegen, na het tweede kwartaal te zijn begonnen met 62%. Cash-and-carry-strategieën hebben goed gewerkt tijdens de uitverkoop van dit kwartaal.

LedgerPrime zet zijn weddenschappen op carry-trading, een strategie die risicoloze rendementen belooft, of de markt nu bloeit of stagneert.