£ 114 miljoen aan Bitcoin in beslag genomen door Scotland Yard, de grootste in de Britse geschiedenis

25 Jun 2021

£ 114 miljoen aan Bitcoin in beslag genomen door Scotland Yard, de grootste in de Britse geschiedenis

  • De Londense Metropolitan Police neemt £114 miljoen in beslag bij een nieuwe inval.
  • Volgens onderzoek van Crypto Head steeg de crypto-gerelateerde misdaad in het VK met 124 procent per jaar.< /li>

Scotland Yard heeft naar verluidt £ 114 miljoen aan Bitcoin ontdekt waarvan wordt vermoed dat het de opbrengst is van criminele activiteiten. Volgens een rapport is de ontdekking het resultaat van een onderzoek naar een witwaszaak nadat de politie was getipt door een onbekende persoon. De autoriteiten hebben gezworen de betrokkenen bij de kolossale witwasoperatie op te sporen. Om deze reden worden details van het onderzoek niet openbaar gemaakt. Dit is een van de grootste crypto-inbeslagnames ter wereld en de grootste in de Britse geschiedenis. Rapporten schatten dat dit 20 keer het bedrag is dat vorig jaar door de autoriteiten in beslag werd genomen door criminelen.

De plaatsvervangend assistent-commissaris, Graham McNulty, merkte op dat het team onvermoeibaar werkt om gezond verstand op straat te houden en witwassers te boeken.

Elk onderdeel van de Met werkt als absolute prioriteit aan het verminderen van geweld in de straten van Londen, inclusief onze financiële rechercheurs.

In 2019 werd de politie van Surrey de eerste gedwongen om meer dan £ 1,2 miljoen aan Bitcoin in beslag te nemen van een senior lid van een georganiseerde misdaadbende.

De Londense Metropolitan Police heeft in 2018 ook een spraakmakende arrestatie verricht waarbij een 25-jarige cybercrimineel betrokken was. Ongeveer $ 700.000 aan Bitcoin, waarvan wordt gezegd dat het de opbrengst van zijn criminele activiteiten is, werd in beslag genomen. Volgens sommige rapporten gebruikte hij phishing-e-mails om mensen te verleiden hun persoonlijke informatie vrij te geven, waaronder wachtwoorden, creditcardnummers en namen. Vervolgens verkocht hij de gestolen informatie aan verkopers op het dark web en ontving hij de betaling in Bitcoin die was opgeslagen in meerdere virtuele portefeuilles.

Crypto-gerelateerde misdaden stijgen jaar na jaar in het VK

Volgens Mick Gallagher, een politie-onderzoeker, ontkrachten deze ontdekkingen duidelijk de perceptie dat daders die zich achter Bitcoin verbergen niet kunnen worden blootgesteld.

Deze mensen hebben over het algemeen het gevoel dat ze ongestraft kunnen opereren, dat ze niet aangeraakt kunnen worden. We hebben dat nu ontkracht.

Het VK heeft getracht de toenemende crypto-gerelateerde misdaden onder controle te krijgen door alle cryptobedrijven te bevelen zich te registreren bij de FCA. Volgens onderzoek van Crypto Head is de crypto-gerelateerde misdaad in het VK jaarlijks met 124 procent gestegen. Sinds 2016 zijn er 24.847 cryptocriminaliteit geregistreerd en alleen al in 2020. Interessant is dat crypto-investeringen steeds een aantrekkingspunt worden onder Britse volwassenen. Mede-oprichter van Crypto Head Adam Morris heeft investeerders geadviseerd geen slachtoffer te worden van cybercriminelen.

Zorg ervoor dat u een beurs gebruikt die u vertrouwt en die geen waanzinnige kosten met zich meebrengt. Zorg er ook voor dat je je cryptocurrencies opslaat in een offline wallet zoals een hardware wallet. Niet uw sleutels, niet uw cryptovaluta - als u uw cryptovaluta niet in uw portemonnee heeft, loopt u risico.